Bewustwording tijdens ascentie

De manier waarop je in het leven staat wordt voor een groot gedeelte bepaald door de mate van het bewust zijn van gewoonten, gedrag, overtuigingen en programmeringen. Door je te verdiepen in jezelf en de manier waarop je in het leven staat brengt dat beweging in bewustwording. Je wordt je bewust van bijvoorbeeld je gedrag in een bepaalde situatie. Het kan zelfs zijn dat je “denkt” te weten waarom je zo reageert. En “meestal” is die reden die daarbij zichtbaar wordt niet de gehele waarheid, maar zorgt deze reden er wel voor dat je een ander of een situatie aanwijst als “oorzaak” van het gedrag.
Wanneer je bereidt bent te beseffen dat je juist een waardevol geschenk hebt ontvangen in deze ervaring dan gaan we het hebben over het verhogen van je frequentie, ook wel ascentie genoemd.

Onbewuste geïntegreerde systemen

Veel van de gewoonten, gedragingen, overtuigingen en programmeringen zijn onbewust en zijn in je systeem geïntegreerd. Als voorbeeld gebruik ik hier het leren lopen van een kind. Het vergt oefening, doorzettingsvermogen en aanmoediging om het kind te leren lopen. Wanneer het lopen eenmaal in het systeem is geïntegreerd hoeft er niet meer over nagedacht te worden. Het gaat zelfs rennen als het eenmaal op het systeem begint te vertrouwen.
Zo gaat het ook met onze onbewuste geïntegreerde systemen. We reageren vanuit automatisme en denken er niet meer over na. Toch zijn juist deze systemen die het ons in ons leven lastig kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je reageert zoals je altijd gereageerd hebt, maar ontdekt dat het een visuele cirkel is geworden. Je gaat zien dat bepaalde situaties zich blijven herhalen en dat je wel zou willen dat dit verandert, maar je weet niet hoe je dat moet doen. Je hebt het altijd zo gedaan en weet gewoon niet hoe je dit anders aan kan pakken. Op dat moment word jij je bewust van zo’n onbewust geïntegreerd systeem, bewustwording is in beweging gezet en het is tijd voor onderzoek.

Bij bewustwording hebben we het over:

  • geloofsovertuigingen
  • onderscheidingsvermogen
  • intentie
  • perceptie
  • liefde
  • zelfwaardering
  • waarheid en nog veel meer

Het is niet altijd noodzakelijk om de oorzaak van de onbewuste geïntegreerde systemen te tackelen. Het is belangrijk dat je bewust wordt van de systemen en de angst en/of het oordeel wat er achter zit. Een manier te vinden om dit los te laten, waardoor er integratie kan plaatsvinden. Alles wat nodig is om deze integratie plaats te laten vinden zal beschikbaar komen, ook als dat een bepaalde herbeleving is van een situatie, zodat een aha moment kan ontstaan.

Ascentieproces

Als je wilt dat er in je leven iets verandert is het belangrijk dat je wilt kijken naar je zelf en wilt ontdekken hoe jij jouw leven vormgeeft. Vanuit deze ontdekkingen kun je andere keuzes gaan maken, waardoor er weer opnieuw bewustwording kan plaatsvinden. Er ontstaat dus een doorlopend proces van bewustwording die telkens opnieuw veranderingen in gang zet. Dan hebben we het over het ascentieproces, jouw ascentie reis is begonnen. Tijdens jouw ascentie reis ben je onderweg naar méér bewustzijn, met een hogere frequentie.

Door je bewustzijn te vergroten ontdek je meer van jezelf!

 

Artikelen over Bewustwording

Intentie

Wat is intentie? Intentie is hetgeen wat voor een groot deel jouw creatie bepaald, misschien zelfs wel helemaal. De reden waarom je iets doet of wilt bereiken bijvoorbeeld. Het is dat wat jouw wereld creëert. Toch zijn we ons niet altijd bewust met welke intentie we...

Perceptie

Wat is perceptie? Perceptie is letterlijk waarnemen. Wat neem je waar, hoe denk je daarover, wat vind je ervan en wat doe je ermee. Perceptie vorm je door ervaringen en situaties op een bepaalde manier waar te nemen. In het begin, als kind, neem je de wereld waar door...